Johan Cruijff ArenA

Achter de schermen met Lotte

Achter de schermen met Lotte
In de reeks ‘Achter de schermen met …’ geven we je een kijkje in de keuken van de Johan Cruijff ArenA. Dit keer spraken we met Lotte, coördinator facility services.

Lotte...

  • laat evenementen vlekkeloos verlopen; 
  • is verbinder tussen verschillende partijen; 
  • maakt de mooiste evenementen van dichtbij mee; 
  • ziet haar werk als een rijdende trein. 

Constant schakelen

“Ik houd me bezig met soft service van het facilitair bedrijf”, vertelt Lotte. “Oftewel: ik ben  verantwoordelijk voor schoonmaak, afvalverwerking en objectbeveiliging; dit vanuit de backoffice. Ik regel uitvragen voor evenementen en business events, en dat er op het juiste moment schoonmaak en beveiliging in het pand zijn. Ik schakel dus steeds met onze externe partners, zoals CSU en Ecosmart.” 

Vooral bij grote, meerdaagse evenementen kan Lotte écht aan de bak. “Bijvoorbeeld bij De Toppers. Dat is natuurlijk een gigantische productie. Ik plan de backstageschoonmaak, zodat kleedkamers, kantoren en het podium op tijd schoon zijn. Daarbij werk ik nauw samen met de productie. We maken een calculatie van de tijd die we kwijt zijn en plannen die uren in.” Lachend: “En ik zorg voor de uiteindelijke afrekening.”  

Onvergetelijke herinneringen

Tijdens een evenement gaat de rol van Lotte en haar collega’s gewoon door. “Als we ergens tegen aanlopen, lossen we het meteen op. Dat maakt het werk ook interessant. Het is een rijdende trein waar je op moet springen, want ieder evenement is weer anders – en vraagt dus ook wat anders. Als alles dan op de dag samenkomt en naadloos in elkaar overloopt, is dat geweldig.” 

Mooie bijkomstigheid van haar functie: Lotte maakt de gaafste evenementen mee. “Coldplay sprong er voor mij echt uit. De bandleden zijn zulke verbinders; het is geweldig om te zien hoe ze het publiek erbij betrekken. Ze willen onvergetelijke herinneringen creëren. Dat is ook de slogan van de ArenA: creating meaningful memories. Daarnaast zijn ze erg bezig met duurzaamheid, ook een van ónze speerpunten.”  

Innoveren en experimenteren

Daar ligt voor Lotte ook een ambitie voor de toekomst: duurzaamheid. “Afval beter scheiden, afvalprocessen verbeteren, het voor de werknemer makkelijker maken: op die gebieden proberen we altijd te innoveren en te verbeteren. Vooral tijdens de voetbalwedstrijden is er ruimte voor. Op die dagen weten we zo goed wat er van ons verwacht wordt; dat geeft de lucht om te experimenteren. En het mooie van deze baan: zulke dingen neem je ook weer mee naar je privéleven.” 

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer