Johan Cruijff ArenA

Achter de schermen met Edlyn

In de reeks Achter de schermen met… geven we je een kijkje in de keuken van de Johan Cruijff ArenA. Dit keer spraken we met Edlyn Jansen, schoonmaakmedewerker.

Edlyn:

  • vindt het vele contact met de mensen fijn; 
  • combineert haar werk bij de ArenA met haar gezinsleven; 
  • geniet ervan dat elke dag anders is. 

Starten bij de Rainbow Offices

Edlyn: “Ik begin mijn dag al om halfzeven. Dan start ik met het schoonmaken van de Rainbow Offices, die direct aan de ArenA zitten. Dat doe ik tot ongeveer negen uur.” Als ze daar klaar is met schoonmaken, gaat ze richting de ArenA. “Ik bel dan de voorman en hij vertelt me wat ik die dag mag schoonmaken. De ene keer toiletten, de andere keer kantoren, elke dag wel iets anders. Dat maakt het werk leuk.” 

Het werk is erg afwisselend, want de ArenA organiseert veel diverse evenementen. Dat zie je terug in het schoonmaakwerk. Als er bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd is geweest, geeft dat ander schoonmaakwerk dan een concert van de toppers. De intensiviteit van het werk verschilt dan ook van dag tot dag. Maar één ding is zeker: je bent iedere dag actief bezig.  

Elke dag maak je wat anders schoon en kom je weer andere mensen tegen. Dat maakt het werk leuk.

— Edlyn Jansen

Alleen of in een team

In principe werkt ons schoonmaakteam samen, maar het komt ook voor dat je alleen op een ruimte staat. Edlyn: “We zijn met ongeveer twaalf mensen in het schoonmaakteam. We werken allemaal tegelijk, tussen zeven en drie uur. Er komt ook iemand in de middag, van drie tot negen; die draait een late dienst. Soms werken we samen aan een ruimte, andere keren ben je alleen. Het fijnste vind ik in mijn eentje. Dan werk ik lekker snel, in mijn eigen tempo.” 

Al hier sinds het begin

Als je het werk leuk vindt, dan blijf je met plezier werken. Edlyn zit al achtentwintig jaar in het ArenA-schoonmaakteam: “Ik ben hier al vanaf het begin. Toen de ArenA opende, startte ik hier met schoonmaken. Nu, achtentwintig jaar later, maak ik nog steeds schoon”, lacht Edlyn. “Ik vind het erg leuk om hier te werken als schoonmaakmedewerker. Binnenkort ga ik met pensioen; tot dan blijf ik lekker hier mijn werk doen.” 

Een groot deel van het team, zo’n tachtig procent, werkt er ongeveer net zo lang als Edlyn. Dat zegt wel wat over de ArenA als werkgever. Werken in een hecht team dat elkaar al jaren kent, geeft een fijne en vertrouwde werksfeer. Iedereen staat klaar voor de ArenA en de ArenA staat klaar voor ons.  

Creating meaningful memories

De ArenA waardeert het schoonmaakteam enorm. Zij zijn namelijk een cruciaal onderdeel van het stadion. Zonder hen hebben bezoekers geen prettige ervaring en dat mag benadrukt worden. Waar in andere bedrijven schoonmaakmedewerkers vaak onzichtbaar zijn en buiten regulieren werktijden opereren, is dat bij de ArenA anders. Ze mogen bij ons zichtbaar zijn én zich profileren.  

Al onze medewerkers maken, met hun eigen expertise, deel uit van één geheel. Samen maken we de ervaring van bezoekers memorabel. Daar hebben we ons hechte schoonmaakteam zeker bij nodig. De ArenA is daarbij heel betrokken.  

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer