Evenementen

Alles wat je kunt verwachten van AMF 2024

Alles wat je kunt verwachten van AMF 2024
Op zaterdag 19 oktober vindt AMF plaats in de Johan Cruijff ArenA. Het belooft weer een spectaculaire avond te worden met ’s werelds grootste DJ’s en een onvergetelijke show. Wil je weten wat je kunt verwachten van dit spectaculaire event? Of ben je gewoon benieuwd naar de line-up en eerdere edities? Lees dan de blog waarin we alles voor je op een rijtje hebben gezet!

Geschiedenis

AMF wordt sinds 2013 jaarlijks gehouden tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) en vindt dit jaar voor de 9e keer plaats in de Johan Cruijff ArenA. AMF is uitgegroeid tot een van de grootste dance-evenementen ter wereld, met optredens van top-DJ’s zoals Tiësto en Martin Garrix. Naast de spectaculaire shows wordt ook de DJ Mag Top 100, na lange tijd afwezigheid op het feest, weer bekendgemaakt.

Timetable

Wil je niets missen van AMF 2024? Hier vind je een overzicht van alle optredens, zodat je precies weet wanneer jouw favoriete artiesten het podium betreden.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

In de buurt van de Johan Cruijff ArenA bevinden zich twee treinstations: Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Beide stations liggen op loopafstand van het stadion. 

Kijk op de NS-website voor eventuele werkzaamheden op jouw traject. Plan je reis vooraf met de NS-reisplanner op de website van de NS of in de NS-app. Check ook vlak voor vertrek de reisplanner voor eventuele last-minute wijzigingen of oponthoud.  Ook met stads- en streekbussen is de Johan Cruijff ArenA te bereiken. Jouw route kun je plannen met de 9292 OV-planner.

Fiets/motor

Op het voorplein van Woonmall Villa ArenA en bij station Amsterdam Bijlmer ArenA is het mogelijk om fietsen te stallen. De laatstgenoemde is een zelfservice-stalling, toegankelijk vanaf een kwartier voor de eerste trein tot en met een kwartier na de laatste trein. Tijdens evenementen is het mogelijk hier de fiets of scooter tegen een gereduceerd tarief van €2,- te stallen. Motoren worden geadviseerd te parkeren op het trottoir nabij P6.

Auto

Indien je met de auto reist, adviseren wij je om ruim op tijd te vertrekken en om het gebied in te rijden via de S112/Gooiseweg. Vanaf daar word je verder verwezen naar een geschikte parkeerlocatie. Ook kun je gebruikmaken van het P+R netwerk in Amsterdam (Amsterdam RAI, Olympisch Stadion, P&R Noord).

Plan je autorit of deel een lege plek in je auto via deze pagina.

Gooi het in de juiste bak!

Ook dit evenement richten we ons weer op het juist recyclen van jouw afval. Het is heel makkelijk: gooi je plastic beker in de groene bekerbak, en al je andere afval in de grijze restbak. Dan doen wij de rest!
 

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over AMF 2024? Of het nu gaat om tickets, toegang of wat je wel en niet mee mag nemen, we hebben de meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Zo ga je goed voorbereid op pad!

  • Wanneer begint en eindigt AMF?
    Early Access*: 19:30 uur
    Warm-up set*: 20:00 uur
    Stadion open: 21:00 uur
    Einde show: 06:00 uur
    *Alleen Early Access tickethouders hebben toegang tot de speciale warm-up set.
  • Is het dak open of dicht?
    Het dak is tijdens AMF dicht.
  • Waar kan ik naar binnen?
    De juiste ingang voor jouw ticket staat vermeldt op je ticket. Het is niet mogelijk om via een andere ingang naar binnen te gaan.
  • Mag ik eten en/of drinken mee naar binnen nemen?
    Er wordt een ruim assortiment aan eten en drinken verkocht in de Johan Cruijff ArenA. Het is niet toegestaan om zelf eten en/of drinken mee te nemen. Bij de ingangen van het stadion zal al het eten en drinken in de beschikbare afvalbakken gedeponeerd moeten worden. Bezoekers die om medische redenen afhankelijk zijn van bijvoorbeeld insulinespuiten, kunnen een medische verklaring en/of medicijnpaspoort sturen naar info@johancruijffarena.nl.
  • Mag ik een tas mee naar binnen nemen?
    Het is niet toegestaan om (hand)tassen, bagage of rugzakken groter dan het A4-formaat (21 x 30 cm) en dikker dan 10 centimeter mee het stadion in te nemen.
  • Mag ik drugs gebruiken tijdens dit event?
    We hanteren een zero-tolerance policy wat betreft drugs. Het is tijdens AMF verboden om drugs te gebruiken, verkopen of bezitten. Indien dit wel het geval is, zullen we je overdragen aan de politie. Voor het binnengaan bij het evenement is er de mogelijkheid om drugs te deponeren in de daarvoor bestemde bakken zonder verdere consequenties.
  • Waar bevindt de EHBO zich?
    Op meerdere locaties in het stadion zijn EHBO-posten aanwezig en lopen mobiele teams over het veld en op de ringen. De EHBO-ruimtes staan met borden aangegeven. In geval van een hulpvraag kunnen stewards assisteren bij het vinden van de EHBO-posten of mobiele teams.
  • Mag ik binnen roken?
    De Johan Cruijff ArenA is een rookvrij stadion. Er zijn daarom geen rookgebieden. Ook vapen is niet toegestaan in het stadion.
  • Mag ik een (leeg) flesje mee naar binnen nemen?
    Het meenemen van (lege) flesjes is helaas niet toegestaan.
  • Welke spullen mag ik niet meenemen naar binnen?
    Klik hier voor een overzicht van wat niet is toegestaan, zodat je goed voorbereid op pad gaat!
  • Waar bevindt de EHBO zich?
    Op meerdere locaties in het stadion zijn EHBO-posten aanwezig en lopen mobiele teams over het veld en op de ringen. De EHBO-ruimtes staan met borden aangegeven. In geval van een hulpvraag kunnen stewards assisteren bij het vinden van de EHBO-posten of mobiele teams. 
  • Zijn er lockers?
    Er zijn tijdens AMF lockers te huur in de Johan Cruijff ArenA.
  • Is er een Kiss & Ride?
    Er zijn verschillende Kiss & Ride locaties bij parkeergarages P4, P5, P1, P6 en P10.

    Staat je vraag er niet tussen? Klik hier om naar de website van AMF te gaan.

De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer