Blog

Alles over Nederland - Duitsland in de ArenA

Alles over Nederland - Duitsland in de ArenA
Op dinsdag 10 september speelt het Nederlands elftal tegen Duitsland in de Johan Cruijff ArenA. Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar staan. Wil je weten wat je kunt verwachten van deze wedstrijd? Of ben je gewoon benieuwd naar de statistieken? Lees dan de blog waar we alles op een rijtje hebben gezet!

Geschiedenis

In totaal is de wedstrijd Nederland - Duitsland 5 keer gespeeld in de ArenA, waarbij Nederland 2 keer won, 2x gelijk speelde en 1 keer verloor. De eerste keer dat de ploegen het tegen elkaar opnamen in de ArenA was op 23 februari 2000 tijdens het EK. Het Nederlandse elftal sleepte toen de overwinning binnen met een krappe 2-1. De laatste wedstrijd is inmiddels meer dan 2 jaar geleden. Op 29 maart 2022 speelde Oranje tegen Duitsland die uiteindelijk eindigde in een gelijkspel: 1-1. Steven Bergwijn scoorde daarbij de gelijkmaker.

Uitslagen tijdens NED - DUI in de ArenA

Benieuwd naar de uitslagen van de vorige wedstrijden tegen Duitsland in de ArenA? Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet.

23 februari 2000: 2-1
14 november 2012: 0-0
13 oktober 2018: 3-0
24 maart 2019: 2-3
29 maart 2022: 1-1

Voetbalwedstrijd Nederland Schotland 20

De aankomende wedstrijd

Op 10 september keert Oranje terug naar de Johan Cruijff ArenA met de huidige selectie, onder leiding van bondscoach Ronald Koeman. Na een aantal spannende EK-wedstrijden deze zomer zijn ze er klaar voor om te strijden tegen de elftal van onze Oosterburen. De bondscoach maakte op 30 augustus de selectie voor de Nations Leagueduels bekend. Check hieronder of jouw favoriete speler erbij zit!

Keepers: Mark Flekken, Nick Olij, Bart Verbruggen.

Verdedigers: Nathan Aké, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Jorrel Hato, Matthijs de Ligt, Jurriën Timber, Micky van de Ven.

Middenvelders: Ryan Gravenberch, Tijjani Reijnders, Jerdy Schouten, Xavi Simons, Quinten Timber.

Aanvallers: Brian Brobbey, Cody Gakpo, Justin Kluivert, Donyell Malen, Wout Weghorst, Joshua Zirkzee.

Fans

Bij de wedstrijden van Oranje in de ArenA is er aan sfeer geen gebrek. Dat komt onder andere door de talloze uitzinnige fans. Fans van alle leeftijden kunnen genieten in de ArenA van de wedstrijd en een spectaculaire pre-show. Zorg dus dat je op tijd in het stadion bent. De wedstrijd begint om 20:45 uur maar het stadion is open vanaf 18:45 uur.

Voetbalwedstrijd Nederland Schotland 17

Ook buiten het stadion is er tijdens deze wedstrijd weer een Oranje Fanzone die open is vanaf 17:00 uur. Hier vind je onder andere muziek, merchandise, foodtrucks en verschillende voetbalactiviteiten om helemaal in de stemming te komen! Wil je weten waar je de fanzone kunt vinden? Bekijk dan hieronder onze Wizzymaps. Hier vind je een plattegrond van het stadion met alle ingangen en de hele omgeving zodat je precies weet waar je moet zijn.

Tickets

Ben jij klaar om Oranje te beleven in de Johan Cruijff ArenA? Zorg dat je er bij bent op dinsdag 10 september en haal nu je tickets voor Nederland - Duitsland via onze webshop!

Genieten in een skybox?

De beste plek in het stadion is voor jou en je gezelschap gereserveerd in een van onze skyboxen. Hier geniet je van het mooiste uitzicht en de beste service om zorgeloos van het spektakel op het veld te genieten. Je wordt ontvangen met een welkomstcocktail en de hele avond geniet je van luxe hapjes en een open bar met gekoelde drankjes. Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn? Bekijk ze hier.

Voetbalwedstrijd Nederland Schotland 65
De Johan Cruijff ArenA is altijd in beweging

Dit speelt er nog meer